Friday, July 31, 2009

Happy Friendship Day





Friendship Day datang lagi....rasenye dah hampir 3 tahun aku tak sambut friendship day ni. Last aku sambut pun time aku lower 6 kat SERI. sambutan tahun tuh x de lah gempak sangat..tapi aku ade la gak wat kad kecik2 untuk bagi kat kawan2 sekelas...huhu..lawak giler la time tuh...sanggup stay up sampai kul 2-3 pagi untuk siapkan sume kad2...habis bilik study bersepah ngan kertas2 warne yang aku da gunting2...siap wat bunge2 lagi tuh...huhu....hurm...cakap pasal kawan2 nie...aku rase banyak sgt pengalaman baik yang manis mahu pun yang pahit bersama kengkawan....yang manis...uish.....sgt2 banyak...tapi yg pahit pun...x kurang gak banyak nyer..ahaks...well....aku ni sbnarnye bukanlah dalam kategori yang sangat pandai berkawan....so, boleh kire la brape banyak kawan yang aku ade...n still keep in touch sampai skang....erm...tp aku rase...x de la aku lupe sumer kawan2 aku dari tadika dulu smpai skg...ade yg ak still ingat.....jom kite bilang same2 kawan2 aku dari kecik2 dulu ea....huhu...

Zaman Tadika
Nor Hasuba (Suba), Ayu, Noor Farhana (Ana), Afzan, Akma, Ain, Nur Nadiatun Najwa, Yaya, Aiman, Firdaus, Azwa (Wawa), Aliff, Faiq, Miju...

Zaman Sekolah Rendah
Fatin Amirah, Azmi, Taufiq, Hidayah, Syahirah Annuar, Sulfitri Suffian, Mohd Hafiz, Saiful, Wajihah, Suraya, Erni, Fatehah, Azura, Wan Malaikah, Yati, Atiqah...

Zaman Sekolah Menengah
Nur Fasseha, Sharifah Nadhrah, Aisyaturradhiah, Syahida Abu Hanifah, Aida, Asma, Azman, Hazrul, Hafifi Firdaus, Akma, Suhaila, Adah...

Zaman Pra-U (Form 6 la tuh..)
Yati, Khaty, Pura, K.Mah, Aisyah, Aina, Epy, Miera, A-an, Are-a,Cem, Jue, Fizah, Ecah, Pjan, Ajies, Adam, Khairi, Lela, Zack, Mambai, Asri, Hidayah, Ienah, Zaha, Lan...

Zaman Skang
of course la all my beloved classmates >> Dhia, Ainee, K.aini, Dea, Faiz,Lesley, Kai Chur, FM, Zhong Weng, Sanghita, Mellisa, Jared, Tan, Ke Sin, Yin Yin, Sharon, June, Villy, MaYa, Wong Shan, Sumeyye, Amy, Shin Yen, Feyza......kawan2 kat kolej lagi...Ecah, Amal, Nad,....(ramai lagi la...ahaks...kalo aku nak list...smpai pg esk pun blm tntu abis nieh...)ni kawan2 kat luar UM lak, Faisal, Ajoy...lagi....adoiyaiii.....penat la nk list....jgn mare yer.....

Actually...memang ramai sebenarnye...tapi dalam mase yg jap ni...ni jer la yang terlintas kat fikiran. Yang tak tersenarai tuh...bukan aku x ingat...tapi...well, aku harap kawan2 ku sekalian tidak terasa hati la pulak yer....korang tetap kawan2 ku yang sangat2 gempak....sangat2 sempoi, dan sangat2 baiikkk...ngeee~~~oh ye..kalo korang notice....ade satu name kat atas tu yang lain sket....erm...Allahyarhamah Suhaila Suman sebenarnya telah selamat kembali ke rahmatullah pada 19 Disember 2005. Memang aku sangat merasai kehilangannya. Walaupun perkenalan kami sekejap jer...tapi beliau banyak mengajar aku tentang erti kehidupan ni....Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat ~Al-Fatihah~

Kawan....nak cari kawan untuk bergelak tawa memang senang, tapi nk cari kawan yang sedia bersama susah dan senang...memang x mudah...tapi bukan mustahil...cam skang ni, Alhamdulillah....kawan2 aku boleh di kategorikan dalam kategori kawan susah senang....harap2 nye...persahabatan ni akan kekal wat selama-lamanya....HAPPY FRIENDSHIP DAY!!!!





Monday, July 06, 2009

Nasi Ayam Ku

huhu...ini hari ak nk show off sket..hikhik...jgn mare yer...x de pape la...ni nk cter sbnarnye....sprti yg dirancang...ak nye flight adalh pd 28 Jun....jadi...beberapa hari seblm tarikh berlepas tuh..ak pun berkira-kira la untuk memasak nasi ayam memandangkan "si bodek" sangat suke makan nasi ayam...maka setelah menambah, menolak, membahagi, mendarab dan yang seangkatan dengannya...ak pun memaklumkan la plan aku ni pada my sis....my sis pun setuju...jadi die pun mntk la her hubby blikn ayam kat Tuaran tuh....(cter pasal ayam ni...my sis tau kat situ jer tmpt yg ayam die confirm sembelih ikut cara yg sepatutnyer...bkn x de tmpt lain...tp tu jer yg die tau...huhu..jadi kalo nk mkn ayam...mmg kat situ la kami beli)....so pada hari sabtu bersamaan 27 Jun 2009....ak pun masuk dapur....yaaarrrghhh..mari kita mulakan perang masak-memasak... so, setelah berhempas pulas selama setengah jam...maka ini la hasilnyer......(tu yang gmbar kat atas tuh...ha...)...menyelerakan x???tapi tu la...ni gambar ayam nye je lar....nasi nye x smpt ambik gambar coz da dimasukkan ke dlm pinggan2 tuan2 perut yang sudah laparrrrr...huhu....(actually...ak bru blajar wat nasi ayam ni...kire blh bangga la ni kot walau pun sbnarnye nasi ayam ni antara menu yg paling simple...huhu...okehhh???jgn mare...)

Faith Leaves No Margin For Failure


Determined thought is based on faith. What is faith? It is said that faith can move mountains. Faith is not a blind hope or convenient label of tradition to camouflage a lack of independent thinking, nor is faith a cover-up word to justify lack of understanding. Faith is based on the combination of realization and experience. Once I realize my original goodness and experience that dignity of my true self, then there is the faith in who I am, my place in this universe and my rights to the eternal heritage of equality, freedom and happiness.

Faith enables me to trust myself. In doing so, I can let go all of my past fears and be willing to rise to the challenge. If my initial effort is filled with doubt, then I have sown the seed of possible failure. Faith means leaving no margin for failure. Though it may take time and though I may have to make numerous internal adjustments, the patience and determination that faith provides allow me to win. With faith, I develop the unswerving confidence to challenge doubts and difficulties. I foresee broader perspectives and see the interconnectedness of life and love.


"Birds fly because they have wings but with faith,
we can "soar" even higher than the birds"