Tuesday, September 10, 2013

Tanpa Tajuk

Assalamualaikum w.b.t...


"...dalam tawa ada satu detik bisu
diamku menaakul tamsilan jiwa
mengapa geloranya tiada bernoktah..."

DIAM.





KELU.



"...resah yang dirasa cuba diusir, namun hati tidak betah mengikut kata..."


SEPI.


DIAM lagi.

"...bukanlah aku mencari yang terlalu sempurna
kerana aku punya khilaf
kerana aku juga pendosa
kerana aku juga serba kekurangan..."

SESAK : menghimpit relung rasa!


"...andai saja bisa ku perdengarkan
setiap bait bicara di dalam jiwa
andai saja bisa ku pertontonkan
setiap tingkah dari balik kaca mata..."


"...pasti bukan kau seorang yang merasakan begitu
kerana aku makhluk Nya yang lebih beremosi
dan beban rasa itu lebih pedih lagi menikam jiwa kerdilku ini..."

Tuesday, September 03, 2013

This is it...

Assalamualaikum w.b.t...

This is just something...nope...a song that suddenly catch my ears...and I accidentally fell in love with this song. Perhaps, it speaks for myself in a way...huhu...



I Won't Give Up
by: Jason Mraz


When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up




*You...yes...you...you know who you are. Thanks, that is all I can say right now...Just keep praying, hoping, and believing in HIM for He knows whats best for us (^___^)*

Kursus 1M1S

Assalamualaikum w.b.t...

Minggu lepas sy berkesempatan menghadiri Kursus 1M1S anjran PPD Maran. Saya dan lima org guru lain dari sekolah kami dibahagikan kepada empat sukan berlainan iaitu gimnastik, ragbi, softball, senamrobik dan futsal. Mine??? Haha...senamrobik tentunya!!

Pada hari pertama kami diberikan taklimat serba sedikit tentang konsep 1M1S, pengurusan dan perlaksanaan program2 di bawah 1M1S, dan sesi pembelajaran tentang sukan masing-masing.

Mari jamu mata dengan pic2 semasa berkursus...

The Module

JU Che'gu Fazli berdemo...

Practise untuk penutupan..hehehe

Pegawai perasmi from JPN

*Don't find time to exercise, make time to exercise*

Sunday, September 01, 2013

First Wedding Photoshoot

Assalamualaikum w.b.t...

31 Ogos 2013 : 310813 : 31813. Nice date I must say! Hari Kemerdekaan  negara dan juga tarikh bersejarah buat pasangan-pasangan yang memilih tarikh ini untuk majlis perkahwinan...dan tidak terkecuali...one of my bestie time skolah dulu...Cik Puan Aiysah n Pokcik Sukarno...hehe...

Cerita bermula after majlis akad nikah pada malam 30 Ogos itu bila Pokcik Sukarno bertanyakan kesenangan jadual saya pada keesokan harinya...kate beliau mahu wat photoshoot di sekolah...Saya pun tanpa fikir panjang n excited terlampau (haisshhh!!)..terus je say OK..hamboihh...suke tak hengat...

Disebabkan nak ambik gambar kawen member...malam tu sepanjang perjalanan balik, sambil drive tuh...fikiran da ke laut dalam...cari idea macam mane agaknye nk handle photoshoot esok ni...time tu mule berdebar....helloo!!nak ambik gambar kawen nih!! detik bersejarah org...mane boleh wat main2...adessshh...bile terpikir gitu...mula la datang lagi angin panik saya!!!hhooooooyaaiii....

Sesampai di rumah, ape lagi...sibuk la saya berguru dengan Encik Google tentang tips2 ambil gambar perkahwinan n so on...bawak kuar balik notes n buku2 photography yg saya ade...chaiissshh...time ni bru sibuk cari..dulu2 wat pekasam je...muahahhha...

Ape pun antara sume tips yang saya bace tuh...satu je yang saya sematkan betul2 dalam kepala otak ni...eh...bukan sematkan..pakukan!!Memilih kualiti dari kuantiti...jangan ambik gmbar banyak2 tapi sumer gambar pengantin x ready...samping senget...rantai bride terbalik sane sini...biar ambik gmbar sikit...tapi jaga semua aspek n detailing yg ade...fuuhhh...berpeluh!!

Malam tu, saya pun bawak kuar peti harta karun saya...hehe...ye la...trend skarang...nk ambik gmbar nak la ade prop sikit2...so...dengan kerajinan yang ade..saya pun mulakan tugas menyediakan prop....



Boleh la kannn??keje kul 3 pagi tuhhhh...
Jadi..malas nak cakap banyak....sile la jamu mate dengan sikit gmbar2 yang berjaya dirakamkan pada hari bersejarah itu....
classmates yang awesomeee!!!



So..acamner???haha...boleh la untuk first try kott???ngeee....thanks jugak pada Encik Yeen n Encik Adam yg bersama2 membuli pengantin untuk sesi kali ini...hoyeeahhhh...

KAMI


*You don't love someone because they're perfect, you love them in spite of the fact that they're not.*
- Jodi Picoult

HAPPY WEEKEND
Sekian.